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Apparent digestibility of diets with different concentrations of lysine and energy in piglets with different body weights and post-weaning age R. Bras. Zootec.
Trindade Neto,Messias Alves da; Bruno,Daniel Gonçalves; Berto,Dirlei Antonio; Undi,Michael; Schammass,Eliana Aparecida.
The effects of body weight or age and dietary digestible lysine and metabolizable energy on apparent digestibility of energy and dry matter were evaluated in piglets after weaning. The animals were weaned at 21 days of age and distributed in two groups: 8.68 ± 0.76 kg at 28 days of age (weaned 7 days earlier); and 12.73 ± 0.99 kg at 35 days of age (weaned 14 days earlier). The pigs were allotted in digestibility cages in a completely randomized block design with the following factorial arrangements: 2 × 4 composed of two weight categories and four levels of digestible lysine (1.222; 1.305; 1.390 and 1.497%); and 2 × 3 composed of two weight categories and three levels of metabolizable energy (3,510; 3,700 and 3,830 kcal/kg rations). Digestible lysine was...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Digestible amino acid; Digestible energy; Nitrogen retention; Weaned.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000800022
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Digestibilidade total e balanço de nitrogênio em cabritos recebendo rações contendo levedura seca - doi: 10.4025/actascianimsci.v33i3.10175 Animal Sciences
Freitas, Hanna Sakamoto; Universidade Estadual de Maringá; Alcalde, Claudete Regina; Universidade Estadual de Maringá; Lima, Luciano Soares de; Universidade Estadual de Maringá; Zeoula, Lúcia Maria; Universidade Estadual de Maringá; Costa, Leonardo Salles Esteves da; Universidade Estadual de Maringá; Lima, Larissa Ribas de; Universidade Estadual de Maringá.
O experimento foi conduzido com o objetivo de avaliar a ingestão, digestibilidade da matéria seca e dos nutrientes, o balanço de nitrogênio e estimar os nutrientes digestíveis totais de rações com a inclusão da levedura seca (0, 25, 50, 75 e 100% da MS) em substituição ao farelo de soja nas rações para cabritos. Foram utilizados cinco cabritos SRD alojados em gaiolas metabólicas distribuídos em delineamento quadrado latino 5 x 5. As ingestões de matéria seca e de carboidratos totais não foram alteradas com a inclusão de levedura, no entanto, para a ingestão de matéria orgânica, proteína bruta, extrato etéreo e fibra em detergente neutro foi observado efeito quadrático. A digestibilidade do extrato etéreo apresentou efeito linear decrescente, porém, para...
Tipo: Pesquisa de campo; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.03.00-1; 5.04.03.01-0; 5.04.03.02-8 Digestão; Ingestão; Nitrogênio retido; Saccharomyces cerevisiae; Subproduto da cana-de-açúcar Digestion; Intake; Nitrogen retention; Saccharomyces cerevisiae; Sugar cane byproduct.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/10175
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Individual responses of growing pigs to threonine intake R. Bras. Zootec.
Isola,Renan Di Giovanni; Hauschild,Luciano; Perondi,Dani; Andretta,Ines; Gobi,Jaqueline de Paula; Remus,Aline; Veira,Alini Mari.
ABSTRACT A nitrogen balance test was performed to evaluate the individual responses of growing pigs to threonine intake. Eight commercial barrows were used (body weight ranging from 15 to 20 kg). A dose-response study was performed, in which the threonine supply increased in seven equidistant steps (the seven dietary threonine levels ranged from 50 to 120% of the requirements) every three days for each pig. The levels of all other amino acids were 20% higher than the tested amino acid. Nitrogen retention as a function of threonine intake was calculated per individual and per group (NLIN and NLMixed, respectively) using a linear plateau model. The highest break point value was 42.42 g of threonine intake (the most demanding individual), whereas the lowest...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amino acids; Individuals; Nitrogen retention; Requirements; Variability.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100500
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Reevaluation of the digestible lysine requirement for broilers based on genetic potential Scientia Agricola
Dorigam,Juliano Cesar De Paula; Sakomura,Nilva Kazue; Hauschild,Luciano; Silva,Edney Pereira da; Bendezu,Hilda Cristina Palma; Fernandes,João Batista Kochenborger.
Broiler strains available in the poultry industry present different requirements for dietary lysine due to their different growth potentials as a result of their genetic makeup. This study aimed to determine the model parameters for maximum nitrogen retention (NRmaxT), the nitrogen maintenance requirement (NMR) and the efficiency of lysine utilization (bc-1) to reevaluate the lysine (Lys) requirements of male and female broilers. Nitrogen balance trials were performed during three periods (I: 6-21 days, II: 22-37 days, and III: 38-53 days). Seven treatments were used for males and females; the treatments consisted of seven diets with protein levels ranging from 61 to 364 g kg-1 dry matter, with Lys being limiting in the dietary nitrogen (4.91 g of Lys in...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amino acid; Exponential model; Maintenance; Nitrogen retention; Performance.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162014000300004
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